در روابط دوستی ام نمی توانم ابراز وجود کنم، چکار باید کرد؟
ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 18 ساله )
سلام خسته نباشید.من دختر ۱۸ساله و سال آخری هستم،من در این چند سال با ادم های زیادی برخورد داشتم اما در بیشتر آنها این خصوصیت بود هیچ نگرانی از ناراحت کردن و توهین کردن به دوست خود ندارند،آن ها راحت توهین میکنند اما من همیشه اصلا دلم نمی امد کسی را ناراحت کنم،یا دل کسی را بشکنم،از لحاظ دین کار درستی است اما ثابت شده که در این زمانه طبق معیار های دینی جلو رفتن هیچ فایده ای جز مورد سواستفاده قرار گرفتن نداره،حال تا من دوست دارم با آنها کمی صمیمی شوم و احساسات خود را با آنها درمیان بگذارم،با آنکه آنها در ابتدا به عنوان یک دوست متشخص با من رفتار میکردند اما همین که میبینند من مثل آنها توهین به طرف مقابل نمیکننم،رفتارشان عوض میشود،دوست دارم با کسانی که هستم با من به عنوان یک فرد با شخصیت برخورد شود،چه کار کنم در مقابل حرف های زشت انها؟از طرفی اگر با کسی خوب بودم اما اون به من کم توجهی میکرد چگونه اعلام حضور کنم تا بفهمد باید برای داشتن من تلاش کند؟ممنون میشم واضح و روشن جواب بدهید
مشاور (خانم قربانی)
سلام برشما و خداقوت
همراه گرامی سایت راسخون، از ارتباط تان با سایرین و از رفتارهایشان سخن گفتید. گویا نوع برخورد آنها در زمان های صمیمیت شان شما را ازار میدهد چرا که ان را نوعی توهین میدانید زیرا که حریم ها در ان رعایت نمیشود. پوسته دوستی های زمانه را زیبا ولی درون ان را توخالی و حتی اسیب زا می بینید. توجه به دین شما را به احترام رهنمون میسازد اما حس میکنید که افرادی که چنین برخوردی با شما دارند، شایسته احترام یا برخورد بزرگوارانه نیستند. دنبال راه حل و نوع برخورد صحیح با افرادی هستید که به صورت صحیح شئون رابطه را رعایت نمیکنند و به دنبال حفظ حریم و احترام خود هستید. دوست عزیز تمامی این مسائل در حوزه روابط بین فردی و رفتار جرات مندانه قرار دارد و لازم است فرد الگوهای ارتباط مثبت را دنبال کند. در این الگو شما یاد میگیرید که در هر نوع ارتباطی، هم حقوق خود را رعایت کنید و هم حقوق دیگران را. در صورت عدم رضایت اعتراض و مخالفت خود را بیان کرده ولی فرد مقابل را آزرده خاطر نسازید. برای رسیدن به این منظور رعایت نکات ذیل ضروری به نظر میرسد.
1. در رابطه دوستی ابتدا لازم است خودشناسی داشته و دوستان خود را متناسب با روحیات تان انتخاب کنید. و به محض ملاحظه ظاهر وارد مرحله صمیمیت نشوید.
2. متاسفانه عده ای از افراد صمیمیت را بی پردگی و حتی اظهارات و بیانات رکیک میدانند. در حالی که اتفاقا رفتار صمیمانه احترام و دقت بیشتری را میطلبد. حتی در مواردی شوخی آفت دوستی عنوان شده زیرا که حریم ها را از بین میبرد. اما انچه در اینجا مطرح است این است که شما نمیتوانید و حتی گاهی حق ندارید وارد حریم دیگران شده و انان را به اجبار به اصلاح رفتار امر کنید، بلکه وظیفه شما این است که رفتار جرات مندانه را بیاموزید و ضمن بیان اعتراض به صورت محترمانه از حقوق خود دفاع کنید. در بیان اعتراض ابتدا وضعیت نامطلوب را توصیف کنید. سپس احساسی که برایتان حاصل شده را عنوان کنید و در ادامه با ارائه یک راه حل یا هر پیشنهادی که باعث سبب بهتر شدن ارتباط یا حل مسئله میشود، ارتباط تان را به جهت مثبت هدایت کنید. البته بهتر است مزایای کاربرد این راه حل را هم یاد اور شوید. مثلا دوست تان در شوخی هایش الفاظ رکیک به کار میبرد و شما رنجیده خاطر شدید. در این حالت میتوانید اینگونه ناراحتی خود را بیان کنید: دوست عزیزم زمانی که در لابلای صحبت ها لفظ ... را بکار بردی حس بد و ناراحت کننده ای را تجربه کردم، بهتر نیست در شوخی هایت از کلماتی که بار مثبت دارد،استفاده کنی اینگونه من هم در رفتار با شما محترمانه تر برخورد خواهم کرد و دوستی ما پایدارتر خواهد بود.
3. به یاد داشته باشید این خود ما هستیم که رفتار دیگران را تنظیم میکنیم. یعنی اگر شما طالب احترام هستید باید خودتان به خود و دیگران احترام بگذارید. این احترام شامل دوست داشتن خود و دیگران نیز هست. اگر دنبال شخصیت گذاری دیگران هستید باید روی خودتان کار کنید و خلاهای شخصیتی خود را مرتفع سازید و خود را نیازمند توجه دیگران ندانید و هر کاری را نه بخاطر جلب توجه دیگران بلکه برای ارامش خاطر خود انجام دهید. ارزشمندی طلا به جهت خاصیت خودش بوده نه بخاطر هجوم مردم برای بدست اوردنش!
4. شما اگر بر روی توانمندی و ارزشمندی خود کار کنید، اولا هر فرد نامحترمی خود را در ردیف شما نمیداند و در ثانی در سایه رفتار محترمانه شما تغییر رفتار میکند و اگر هم ظرفیت تغییر نداشته باشد خود او شما رها کرده و در نتیجه باعث ازار شما نخواهد شد. رفتار جرات مندانه و ارتقاء عزت نفس را اموزش ببینید و بدانید در اسلام نیز روابط مثبت و عزت مندی و نحوه برخورد با دیگران همین بوده و اموزش داده شده است و بر مسلمان واجب است که رعایت کند و ارتباط خود را مدیریت نماید.
شاد و سربلند باشید.
بیشتر بخوانید:
ابراز وجود کردن حق مسلم شماست
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}